Lideratge ètic

L’emergència d’un nou paradigma

Francesc Torralba

Lideratge ètic

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 88

ISBN: 978-84-16139-91-0

Nombre de Pàgines: 240

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Lideratge ètic

L’emergència d’un nou paradigma

Francesc Torralba

PREMI RAMON TRIAS FARGAS D'ASSAIG POLÍTIC

En la imatge ideal de líder s’hi apleguen valors i virtuts de diferent naturalesa, però també un extens conjunt d’habilitats, de destreses i de competències. És difícil sintetitzar, en una fórmula breu, què significa liderar bé una comunitat, governar correctament una organització, saber conjuntar bé un equip humà perquè assoleixi els seus màxims nivells d’excel·lència.

Però, malgrat tot, al llarg del llibre Francesc Torralba explora com es construeix un «lideratge ètic» i els seus components imprescindibles, i ens presenta cinc líders mundials que han esdevingut referents morals, exemples inequívocs que la transformació social és encara possible en la societat contemporània, dominada per la desil·lusió i la fatiga.

Per a Torralba, el lideratge ètic es desenvolupa considerant en tot moment els efectes que tenen les decisions i les pràctiques de l’organització tant en l’equip humà propi com en la societat.

Francesc Torralba

Va néixer a Barcelona el 1967. Va estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona i teologia a la facultat de Teologia de Catalunya. En l’actualitat és professor de la Universitat Ramon Llull i imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i d’Amèrica del Sud. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure.

El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Preocupat per articular una filosofia oberta al gran públic que pugui alternar profunditat i claredat alhora, ha publicat més de setanta llibres sobre temes molt variats. A Angle Editorial ha publicat Un mar d’emocions (2013) i Córrer per pensar i sentir (2015), amb dues edicions.

Recull de premsa

Cat. Ràdio "Líquids" - 15/07/2017

Bloc del Clínic - 18/04/2016

Anem de tarda - 6/04/2016

Fundació CatDem - 4/12/2015

ARA - 2/12/2015

Vilaweb - 1/12/2015