Lletra petita

Tot el que podeu estalviar per tenir una bona vida

Jordi Bigues

(Segona edició)

Lletra petita

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 17,50€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-15695-14-1

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 14,5 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2013

Compartir aquesta pàgina a:

Lletra petita

Tot el que podeu estalviar per tenir una bona vida

Jordi Bigues

(Segona edició)

Llibre basat en el programa de TV3 Lletra petita. L'autor ofereix una sèrie d’eines per entendre que les decisions diàries de consum estan lligades als grans reptes globals. Què comprem i com ho consumim importa i molt, i com a consumidors podem adoptar un patró de consum responsable i equilibrat que ens ajudi a estalviar i a portar una bona vida.

«Una guia amb explicacions clares i rigoroses sobre l'impacte de tot el que fem, des de fer una rentadora fins a comprar-nos unes sabates, des d'anar de viatge fins a gestionar els nostres residus. Aquest llibre és una lupa sobre nosaltres mateixos i sobre els nostres actes més quotidians. El que fem, el que comprem, el que mengem té efectes sobre el planeta. Aquesta lectura us inundarà d'idees, de gestos, d’actituds, de petits canvis i de coneixement. I us farà ser més exigents.» Del pròleg de Lídia Heredia.

Introducció de: Lídia Heredia

Jordi Bigues

Nascut a Sarrià (Barcelona) el 1954, Bigues és periodista, activista i ecologista. Pare de dos fills, es va iniciar en el moviment ecològic sota el franquisme amb les campanyes «El riu Túria és nostre i el volem verd» i «El Saler per al poble», a València, ciutat on ha viscut vint anys. Va lluitar contra el feixisme i per les llibertats democràtiques i nacionals dels Països Catalans. Autor, traductor i adaptador d’una quinzena de llibres, ha participat en la fundació d’organitzacions ecologistes com Greenpeace o Acció Ecologista Agró.

Amb l’acció directa no violenta i l’ocupació ha aconseguit la protecció de l’illa de Dragonera, dels illots dels Columbrets, de l’arxipèlag de Cabrera, la prohibició dels parallamps radioactius, l’obertura de cementiris radioactius i centrals nuclears... Promou la nova cultura del territori, l’aigua, l’energia, l’alimentació, l’educació i la infància.

Va tenir una columna setmanal sobre Vida ètica al diari ADN. Ha dirigit i assessorat revistes com Integral, La Casa Verda, Ecología Política, Medi Ambient. Tecnologia i Cultura i El Temps Ambiental i és autor de diversos llibres sobre el tema, com Els secrets de l’ecoedició (2010), La diversitat de la vida (2004) o Ecologia i democràcia (2000). També ha participat en programes de ràdio i televisió com a redactor, comentarista, locutor i reporter.

Recull de premsa

El bosque habitado, de Radio 3 (18/08/2013)

Alterconsumismo, blog d'El País (29/07/2013)

Revista Bio Eco Actual

InfoAnoia (14/03/2013)

ABC (11/03/2013)

Freefood (27/02/2013)

Martorell Negre (04/02/2013)

Premsa

Dossier de premsa