Maria Rosa

Àngel Guimerà

Maria Rosa

Afegir al cistell

Preu: 8,95€

Col·lecció: Angle Lector, núm. 6

ISBN: 978-84-96970-56-4

Nombre de Pàgines: 152

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Juny del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

Maria Rosa

Àngel Guimerà

Una visió renovada d’una de les grans obres d’Àngel Guimerà.
Maria Rosa, un clàssic actual
Maria Rosa és una de les obres capitals d’Àngel Guimerà, al costat de Terra baixa (també en aquesta col·lecció) i Mar i cel. Estrenada el 1894 va tenir un èxit immediat.
Els protagonistes són un grup de treballadors d’una carretera. L’assassinat del capatàs va portar l’Andreu, el marit de la Maria Rosa, a la presó de Ceuta, on finalment mor. Marçal, que sempre s’ha estimat la Maria Rosa, aconsegueix enamorar-la i casar-s’hi, però unes revelacions desencadenaran la tragèdia.
Obra d’una gran intensitat dramàtica, Maria Rosa combina un triangle amorós amb qüestions més socials i realistes (el món del treball, el lloc de les dones, el pes de l’Església...), però, per damunt de tot, destaquen els personatges de Maria Rosa i Marçal, enduts per la força incontrolable de la passió.

Editat per: Ramon Bacardit Santamaria

Introducció de: Ramon Bacardit Santamaria

Àngel Guimerà

Guimerà (1845-1924) és una de les figures decisives del tombant de segle pel seu pes indiscutible dins la vida política, però sobretot per la importància i renom que assolí en l’àmbit teatral. Situat dins el corrent romàntic, va saber infondre a les seves obres una força extraordinària, centrada en una llengua de gran eficàcia i en unes figures que arriben a esdevenir arquetips.
El 1871 fundà la revista La Renaixensa, de la qual va ser director durant tres anys. El seu primer premi va ser un accèssit als Jocs Florals de Barcelona pel poema «Indíbil i Mandoni».
L’any 1879 començà la seva carrera com a escriptor de tragèdies versificades, amb Gal·la Placídia, i l’any 1883 amb Judith de Welp, seguides de El fill del rei i Mar i cel, aquesta última un èxit immediat i aclaparador a nivell europeu, amb traduccions a vuit llengües. Altres obres de gran importància de l’autor van ser Terra baixa (també publicada a Angle Lector, 2) i La filla del mar.