Matar l'àngel

Virginia Woolf

Matar l'àngel

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,00€

Col·lecció: El far, núm. 38

ISBN: 978-84-17214-55-5

Nombre de Pàgines: 112

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Matar l'àngel

Virginia Woolf

En el primer terç del segle xx, en una societat avançada com la britànica, el rol social de les dones encara estava limitat per convencions i models tradicionals. De les dones, només s’esperava que fossin esposes devotes i dòcils, mares exemplars i mestresses de casa abnegades, és a dir, tot allò que un poema famós havia batejat com «l’àngel de la casa».

Matar l’àngel agrupa sis textos que planen sobre aquest concepte. En articles i en conferències dirigides a dones treballadores, Woolf posa en valor la feina d’algunes escriptores i lluitadores pioneres i assenyala com n’és de difícil canviar la mentalitat, tant dels homes com de les dones, per avançar cap a la igualtat.

«Eren dues de les aventures de la meva vida professional. La primera, matar l’Àngel de la Casa, crec que la vaig resoldre. Va morir. Però la segona, explicar la veritat sobre les meves pròpies experiències com a cos, crec que no l’he resolt. Dubto que cap dona encara ho hagi resolt.»

Epíleg de Mireia Vidal-Conte.

Traduït per: Mireia Vidal Conte

Virginia Woolf

Virginia Woolf Nascuda a Londres l’any 1882 és considerada una de les mares de la novel·la moderna. Va formar part del grup de Bloomsbury amb altres escriptors, artistes i intel·lectuals. El 1917 va fundar l’editorial Hogarth amb el seu marit, Leonard Woolf. Entre les seves novel·les destaquen Mrs. Dalloway, Al far, Les ones o Orlando. També va escriure assaigs, com Una cambra pròpia o Tres guinees (Angle-ICIP, 2011), on critica la societat patriarcal i advoca pel feminisme i el pacifisme. L’any 1941 es va suïcidar llençant-se al riu Ouse.

Mireia Vidal-Conte Poeta, traductora i crítica literària. Llicenciada en Literatura Comparada i Ciències de la Informació. Entre altres llibres, ha publicat Gestual (Premi Recull), Pragari (Premi Miquel de Palol), Anomena’m nom (Premi Maria Mercè Marçal), Margarides de fons (Premi Ciutat de Tarragona), Orlando natural i Ouse (Premi Serra d’Or 2017).

Recull de premsa

El orfes del Senyor Boix - 21/05/20129

Ràdio 4 "De boca a orella" minut 39' - 3/05/2019

La petita llibreria - 4/03/2019