Matins grisos

Joan Adell Álvarez

Matins grisos

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 22,00€

Col·lecció: Narratives, núm. 49

ISBN: 978-84-15002-29-1

Nombre de Pàgines: 416

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Matins grisos

Joan Adell Álvarez

Joan Adell presenta Matins grisos
Entrevista a Catalunya Ràdio

Esplèndid retrat en gris d'una nissaga burgesa i d'un segle convuls
Matins grisos és la crònica intensa d'una família sacsejada per la Història. Al llarg del segle convuls que va des de les bombes del Liceu fins a la mort de Franco, la família Llopart pateix en carn pròpia bona part dels conflictes que viu el país: la Setmana Tràgica, la dictadura de Primo de Rivera, la Guerra Civil, la dictadura de Franco, amb les execucions de Grimau, Txiki, Puig Antich...
La novel·la arrenca amb la coneixença de Pere Llopart, un jove advocat, i Anna Grau, filla d'un empresari del tèxtil, al carrer de la Reina Elisenda mentre tenia lloc una de les últimes execucions públiques a Barcelona. S'enamoren, festegen i el dia que anuncien el seu compromís, els pares d'ella moren en l'atemptat del Liceu.
Com si aquest fet sagnant caigués sobre ells com un estigma, la seva relació personal se'n ressentirà profundament i també totes les que viuran els seus descendents, amb amors no correspostos, adulteris, relacions frustrades i matrimonis que han de guardar les formes socials però que estan trencats per les diferències ideològiques, de caràcter i d'interessos.
A cavall de Barcelona, París i Santelm (a la costa catalana), els membres de la família Llopart busquen insistentment moments comuns de felicitat. Però massa sovint els matins són grisos.
Un al·legat contra la pena de mort i la violència política.Bloc de Joan Adell Álvarez

Ressenya a La Vanguardia

Reportatge a La Vanguardia 1
Reportatge a La Vanguardia 2

Compra Matins grisos en E-book

Joan Adell Álvarez

Joan Adell Álvarez
Nascut a Blanes el 1938, és llicenciat en Farmàcia i en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Malgrat haver escrit des de l'adolescència, no és fins passats els seixanta anys que dedica més temps i energies a una vocació literària tardana: «Si em demanessin un qualificatiu que resumís la meva trajectòria vital, sense cap mena de dubte l'adjectiu triat seria "tardà"».
En els últims anys ha guanyat nombrosos premis literaris i ha publicat les novel·les El nàufrag, Puzles i Més enllà del simulacre. Amb Matins grisos es presenta al gran públic amb una novel·la ambiciosa, de gran domini narratiu, que repassa les peripècies d'una nissaga catalana.