Miralls tèrbols

Lluís Ferran de Pol

Miralls tèrbols

Afegir al cistell

Preu: 17,00€

Col·lecció: Narratives, núm. 41

ISBN: 978-84-96970-41-0

Nombre de Pàgines: 320

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

Miralls tèrbols

Lluís Ferran de Pol

«Un conflicte retratat amb un realisme que és fill del reportatge social dels anys trenta.» (Julià Guillamon)
«Ambiciosísima novela.» (La Vanguardia, 1967)
«Una de las novelas catalanas más vibrantes y completas, rigurosamente modernas, desde los años de posguerra.» (La Vanguardia, 1969)

El mirall, el reflex perfecte entre realitat i aparença
Ferran de Pol reconstrueix en aquesta brillant i sorprenent novel·la els conflictes i esdeveniments que viu un poble del litoral del Maresme durant els anys vint del segle XX (a les acaballes de la dictadura de Primo de Rivera), a partir de la construcció del nou port de la vila.
El Mareny, que és la transformació d’Arenys de Mar –convertit ara en mite literari–, esdevé el gran protagonista d’una novel·la teixida amb un mosaic de personatges enmig d’un espai de vegades simbòlic, de vegades realista, i amb referències encara avui reconeixibles. Ambició i poder, insatisfacció i hipocresia, realisme i costumisme, iniciació personal i sexe... prendran vida davant l’enfrontament d’un pare i un fill.
A Miralls tèrbols Ferran de Pol se serveix del mirall per reflectir els diversos conflictes del protagonista més enllà del propi marc geogràfic, i es convertirà en un reflex perfecte de les decepcions, les angúnies, les pors i les confessions, que només es fan a través de la complicitat d’un mirall.

Lluís Ferran de Pol

Arenys de Mar 1911-1995. Fou advocat i escriptor. La seva primera obra, Tríptic, va guanyar el premi de narracions Narcís Oller de l'any 1937. Exiliat a Mèxic (1939-1948), fou redactor de <> i <>, i va fer de periodista cultural al diari El Nacional. La seva trajectòria literària inclou obres com Abans de l'alba i el recull de contes La ciutat i el tròpic (1956), les novel·les Érem quatre (1960) i Miralls tèrbols (1966).