Morts il·lustres als cementiris de Barcelona

Tot el que cal saber dels que ens han precedit

Jaume Nolla i Margarita Puig

Morts il·lustres als cementiris de Barcelona

Afegir al cistell

Preu: 17,00€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 27

ISBN: 978-84-96970-14-4

Nombre de Pàgines: 256

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

Morts il·lustres als cementiris de Barcelona

Tot el que cal saber dels que ens han precedit

Jaume Nolla i Margarita Puig

Més d'un centenar d'històries dels personatges més il·lustres que reposen als nostres cementiris.

Qui van ser i on són enterrades les principals personalitats del món de la cultura, de les ciències i de la política que avui reposen en els nou cementiris de la ciutat de Barcelona, uns autèntics museus a l'aire lliure que ens descobreixen, amb una visió fresca i inèdita, Jaume Nolla i Margarita Puig.
"La llàstima és que del cementiri, no se n'ha fet propaganda. La gent no hi va. Bé, hi van quan són morts, però és clar, quan un és mort, no veu res al cementiri", deia l'humorista Joan Capri, que reposa al nínxol 4384, del sisè pis del novè departament del cementiri de Les Corts.
Els autors d'aquest llibre pensen, que cal anar als cementiris i recordar persones que ens han precedit, tant els propis, com els difunts dels altres o com els personatges cèlebres que es proposen en aquest llibre. Una obra que recorda pensaments, vivències, maneres de fer dels que han habitat aquest món abans que nosaltres i que poden ser de molta ajuda i d'inspiració per als vius.
Tots els secrets dels nou cementiris barcelonins, tots els morts il·lustres que hi descansen i les formes, de vegades sorprenents, com van trobar la mort, són una original i alhora diferent visió de la història de Barcelona.

Jaume Nolla
És guionista del personatge radiofònic Sr. Marcel·lí, en el programa Versió RAC 1. Juntament amb el senyor Marcel·lí, i sota dictat seu, ha publicat els llibres Endavant les atxes (2003) i No 'nem bé (2007).

Margarita Puig
Periodista de La Vanguardia, autora de guies supervendes, la darrera de les quals, Última guía de restaurantes de Barcelona donde nunca te han llevado.

Maurici Bellmunt
És dibuixant, pintor, dissenyador gràfic i escriptor. El 2005 publica G.O.T. (Gobierno Oculto de la Tierra).