No 'nem bé

Jaume Nolla

No 'nem bé

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 17,50€

Col·lecció: Humor, núm. 6

ISBN: 978-84-96521-73-5

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

No 'nem bé

Jaume Nolla

Segon llibre del Senyor Marcel·lí, personatge de Versió RAC1, programa líder d'audiència a Catalunya. A més d'explicar-nos totes les seves manies, ens dóna la seva visió apocalíptica i rondinaire sobre el futur de la humanitat.
Per què el món s'acaba, segons el Senyor Marcel·lí


"Tard o d'hora hi haurà un daltabaix", ens avisa el Senyor Marcel·lí. Per si hi ha un cataclisme mundial ens ha preparat un manual de supervivència amb els coneixements pràctics imprescindibles: com fabricar electricitat amb patates, com prendre un medicament fastigós, com fer sabó, com saber si han aigualit el vi, etc.
I si encara queden alguns optimistes el Senyor Marcel·lí, amb la seva saviesa ancestral, els tornarà a la crua realitat: el món és un infern i estem abocats al desastre total. No pel canvi climàtic, sinó per tots els invents inútils que ens maregen: el ganivet elèctric, les vacances, la iogurtera, els mobles d'Ikea, els mòbils, els extractors... I és que NO 'NEM BÉ.

Mentrestant, perquè passem agradablement l'estona, ha escrit una colla d'aforismes, petites píndoles de la seva filosofia d'estar per casa:
"De seguida es descobreix un calçasses: és aquell que sempre vol manar i tenir raó... fora de casa seva."
"Tot mirant els meus contemporanis, de vegades penso que és una llàstima que estigui prohibit el canibalisme."
"L'amor és una grip: set dies de llit, set més d'estar emboirat i, al final, sempre et sobra medicament."


Jaume Nolla

El Senyor Marcel·lí
És un personatge venerable d'una edat que no hem pogut aclarir mai del tot (els arqueòlegs calculen que ja oscil·la entre els 170 i els 200 anys, tot i que investigacions recents afirmen que en són molts menys).
La seva llarga trajectòria en la ràdio, de conserge a locutor improvisat, confirma que ha estat una paparra difícil d'arrencar. Se li ha sentit la veu "melodiosa" a Ràdio Reus, Ràdio Barcelona, Catalunya Ràdio i en els darrers temps, al costat de l'ínclit Toni Clapés, ha continuat matant el cuc de l'orella als oients de RAC 1.

Fa uns quants anys que s'ha jubilat, però això no ha estat impediment perquè continuï omplint les ones de saviesa popular i de filosofia d'estar per casa. Amic dels animals, de la vida tranquil·la i de les coses ben fetes, com es feien abans, amb l'excusa que se'n va d'aquest món, no té pèls a la llengua i ho demostra en aquest llibre que teniu entre mans. És la seva segona incursió en la literatura després de l'exitós Endavant les atxes! I aquest cop el trobareu més divertit i més incisiu que mai. Aquí no queda dret ningú: ni els mobles bé de preu que has de muntar a csa, ni els llums halògens, ni les dretes, ni les esquerres, ni els de dalt, ni els de baix. Fins i tot els extractors de cuina surten mal parats! Així, doncs, comprovareu com, una vegada més, el Senyor Marcel·lí té tota la raó quan diu que aquest món NO 'NEM BÉ.