L'ombra de Sant Benet

Històries màgiques d'un monestir mil·lenari

Ramon Carreté Parera i Adolf Todó Rovira

L'ombra de Sant Benet

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 19,90€

Col·lecció: Inspira, núm. 17

ISBN: 978-84-15002-81-9

Nombre de Pàgines: 352

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

L'ombra de Sant Benet

Històries màgiques d'un monestir mil·lenari

Ramon Carreté Parera i Adolf Todó Rovira

«L'obra és un pou de coneixement sobre el monestir de Sant Benet.» (Ferran Adrià)
«El llibre és molt divertit i alhora profund. Un plat ben cuinat, sí senyor!» (Andreu Buenafuente)

No és la primera vegada que Ramon Carreté i Adolf Todó escriuen a quatre mans. Ja ho van fer a El gran horitzó, una faula per orientar els lectors en un món canviant en el qual cal saber aprofitar les oportunitats. Ara, a L'ombra de Sant Benet s'enfronten a la Història --en majúscula-- del monestir de Sant Benet de Bages i ens la presenten a través de catorze històries --en minúscula. Són escenes de ficció, improbables però no impossibles, en què els personatges i sovint el mateix monestir s'enfronten a canvis, crisis o dificultats que poden reorientar profundament les seves vides. I, aquí també, caldrà saber aprofitar les oportunitats, encara que sigui amb l'ajut d'una ombra misteriosa.
Amb relats que barregen la versemblança històrica amb certa llibertat narrativa, els autors ens fan imaginar o reviure episodis com la fundació del monestir, la por de l'any mil, la construcció de la Sèquia de Manresa, l'epidèmia de pesta negra del segle XIV, l'esplendor del monestir en temps de l'abat Frigola, la seva decadència o la vida familiar del pintor Ramon Casas.

Introducció de: Andreu Buenafuente Moreno, Ferran Adrià Acosta

Ramon Carreté Parera i Adolf Todó Rovira

Ramon Carreté és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Autor de diversos llibres d'història local, ha publicat articles i monografies sobre filologia, onomàstica i història en revistes especialitzades i miscel·lànies.
Adolf Todó és doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia - San Diego. Ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de 1987 ho és d?ESADE. Després de ser director general de Caixa Manresa i de Caixa Catalunya, actualment és president de Catalunya Banc. Ha publicat articles sobre economia i gestió empresarial en revistes especialitzades internacionals i a la premsa del país.
Tots dos són autors d'El gran horitzó (Angle Editorial, 2007).

Recull de premsa

Entrevista al Regió7
Article d'Eva Piquer a l'Ara
Ressenya a l'Ara