Palaus de Barcelona

Cases senyorials i vida privada de l'aristocràcia

Rosa M. Creixell

Palaus de Barcelona

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 29,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-17214-45-6

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 21,5 x 25,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Palaus de Barcelona

Cases senyorials i vida privada de l'aristocràcia

Rosa M. Creixell

Palaus de Barcelona. Cases senyorials i vida privada de l’aristocràcia fa un esplèndid recorregut per la vida i les possessions de l’aristocràcia barcelonina entre finals del segle xviii i mitjan segle xx.

L’obra ens mostra l’organització de la casa, les relacions de parentiu, el món tancat de la família, la vida social, els balls, els casaments…, però sobretot ens descobreix els espais que es van fer construir i on vivien: els palaus, edificis encarregats als millors artistes i arquitectes per ressaltar la seva categoria.

Alguns d’aquests habitatges aristocràtics els coneixem prou bé, perquè són monuments emblemàtics de la ciutat; en aquesta obra en descobrirem molts altres: cases senyorials amb estances esplèndides, amb peces artístiques i mobiliari excepcional, amb patis i jardins privats... rere façanes sovint discretes que oculten l’esplendor d’un temps passat.

Rosa M. Creixell

ROSA M. CREIXELL (Palafrugell, 1967) és doctora i professora d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, on dirigeix el màster en Estudis Avançats en Història de l’Art. La seva tasca investigadora com a membre del grup de recerca consolidat ACAF/ART, se centra en l’evolució de la casa i en la història del moble, temes sobre els quals ha publicat nombrosos articles. Creixell ha impartit classes d’història del moble en diferents escoles de restauració i en l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, en l’especialitat de direcció artística. És també membre del consell assessor del Museu de Montserrat i de la Fundació privada Mascort de Torroella de Montgrí.

Recull de premsa

Betevé "Terrícoles" - 28/01/2019

Ajuntament de BCN - 21/12/2018