Poètica

Aristòtil

Poètica

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,00€

Col·lecció: El far, núm. 29

ISBN: 978-84-16139-89-7

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Poètica

Aristòtil

Escrit al segle IV aC, la Poètica d’Aristòtil és considerat el text fundacional dels estudis literaris i la seva vigència encara avui és incontestable. La intenció del filòsof va ser analitzar i descriure, amb voluntat exhaustiva, les diverses formes d’expressió artístiques, específicament les literàries. I en aquest sentit cal entendre «poètica» com «l’art de compondre o escriure».

Aristòtil va articular aquí per primera vegada múltiples conceptes i termes literaris que fa segles que utilitzem: la trama o argument d’una obra, la imitació del real i la versemblança, la unitat d’acció, la identificació i la catarsi de l’espectador, les parts d’una obra dramàtica, els gèneres literaris, etc.

Posem a l’abast dels lectors una esplèndida traducció, precisa i acurada, precedida d’una introducció del catedràtic Emilio Suárez de la Torre.

«La Poètica d’Aristòtil (...) té un esperit avançat i un valor inextingible que en fa un instrument d’anàlisi sempre útil. Suggereixo un experiment que semblarà una heretgia: que analitzi el lector la novel·la moderna amb els ulls d’Aristòtil. El resultat és sorprenent.» (de la Introducció)

Traduït per: Àngel Martín Arroyo

Introducció de: Emilio Suárez de la Torre

Aristòtil

(384-322 aC) És, sens dubte, el filòsof més influent de la història, tot i que la gran majoria dels seus escrits no van conservar-se. Es va formar a l’Acadèmia de Plató durant més de vint anys, però va construir un sistema filosòfic propi, totalment allunyat del seu mestre. Va voler abastar tots els camps de coneixement i va fer-hi aportacions significatives: de la biologia a les matemàtiques, de la psicologia a la filosofia, de l’estètica a la lògica. Va ser un pensador que va tractar de fonamentar el coneixement humà només en l’experiència real i la seva principal preocupació va ser trobar una explicació racional i completa per al món en què vivia.

Recull de premsa

Sonograma - 29/06/2016