Quan anàvem a l'estraperlo

Víctor Labrado

(Segona edició)

Quan anàvem a l'estraperlo

EXHAURIT

Preu: 14,50€

Col·lecció: Narratives, núm. 17

ISBN: 978-84-96103-46-7

Nombre de Pàgines: 184

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Quan anàvem a l'estraperlo

Víctor Labrado

(Segona edició)

La crònica apassionant d’un temps de misèria i picaresca, de repressió i restriccions.
Un estil extraordinari, una llengua viva, una història captivadora. Un llibre que es beu d’un glop.
Quan anàvem a l’estraperlo és un testimoni extraordinari de la lluita per sobreviure, de la picaresca dels pobres per burlar l’autoritat i guanyar-se el pa de cada dia. Amb un estil despullat, directe i vibrant, a mitjan camí de la novel·la d’aventures i la crònica, Víctor Labrado reconstrueix la memòria d’un temps duríssim: del final de la segona República a la immediata postguerra, quan a la misèria i la fam calia sumar la repressió franquista.
Dalt d’una bicicleta, a trenc d’alba i escapant sempre de la guàrdia civil, el jove protagonista de la novel·la recorre pobles i ciutats de València i Alacant carregat d’arròs, oli o sardines. En una època de racionament dels aliments bàsics i de restriccions de tota mena, anar a l’estraperlo era una de les poques sortides dignes.

Víctor Labrado

Nascut a Sueca (la Ribera Baixa) l'any 1955, està casat i és pare d'un xiquet i una xiqueta. Va estudiar a l'Escola de Magisteri de València i després es llicencià en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Actualment és coordinador de la biblioteca i casamuseu Joan Fuster, a la seva ciutat natal. Ha publicat, entre altres, els llibres La mestra (1995), La guerra de quatre (2002), Llegendes valencianes (2007) i El segle valencià (2008).