Ravensbrück, l'infern de les dones

Montse Armengou i Ricard Belis

Ravensbrück, l'infern de les dones

EXHAURIT

Preu: 17,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 25

ISBN: 978-84-96521-75-9

Nombre de Pàgines: 304

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Tapa dura amb Sobrecoberta

Data primera edició: Març del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

Ravensbrück, l'infern de les dones

Montse Armengou i Ricard Belis

Un relat esfereïdor d'uns fets que cal no oblidar mai.
"Quan podem llegir un llibre com aquest, ressorgeix l'esperança d'un món millor." (Neus Català, supervivent de Ravensbrück i Premi Català de l'Any 2006)
"Quan vam arribar al camp vam pensar: "Què és això? Són mortes que ens miren! Aquelles dones eren com calaveres que ens miraven. L'infern estava a Ravensbrück" (Neus Català, supervivent de Ravensbrück i Català del 2006).
Mauthausen, Auschwitz, Buchenwald, Dachau... D'entre aquests centres d'extermini destaca un camp no tant conegut i que, en canvi, va ser l'únic pensat exclusivament per a dones i nens: Ravensbrück. Allà hi van morir més de 92.000 persones.
Creat el 1939, el camp va esdevenir ràpidament un centre de producció per a la indústria de guerra. Les presoneres deixaven les seves últimes forces fent components elèctrics, teixint uniformes pels soldats del front o fabricant material bèl·lic.
En aquest camp de mort hi van tenir lloc alguns dels experiments mèdics més terribles de la història dels camps nazis. A Ravensbrück també hi havia nens però vivien poc temps. Els nadons eren ofegats només néixer.
El llibre inclou tretze capítols dedicats a tretze dones catalanes i europees que han donat el seu testimoni i han explicat les seves vivències. Entre elles destaca poderosament la veu de Neus Català, mereixedora als 91 anys del premi Català de l'Any 2006 i incansable en la denúncia de l'horror nazi.

Montse Armengou
Nascuda a Barcelona el 1963 és periodista. L'any 1993 va coordinar el projecte Periodistes per Bòsnia, finalista del premi INPUT (International Public Service Televisión Screening Conference) i des de 1995 forma parte de l'equip de reporters del programa 30 Minuts, de TV3.
Ricard Belis
Nascut a Barcelona el 1964 és realitzador de televisió. Entre la seva filmografia destaca L'infern a casa (1997) i Tortura, més enllà del dolor (1998) que van guanyar diversos premis internacionals.
Han rebut nombrosos guardons pels seus reportatges televisius.