Retorn amarg

Lluïsa Forrellad

Retorn amarg

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 20,50€

Col·lecció: Narratives, núm. 40

ISBN: 978-84-96970-32-8

Nombre de Pàgines: 320

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Tapa dura amb Sobrecoberta

Data primera edició: Febrer del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

Retorn amarg

Lluïsa Forrellad

SEGONA EDICIÓ

Una de les cinc millors novel·les del 2008 (Time Out)
Passions i remordiments a la Catalunya rural del segle XIX.
Una novel·la sobre l'ambició i la força del destí.


Amb Retorn amarg Forrellad fa una magnífica recreació d'un poble català a finals del segle XIX, just quan el progrés -electricitat, tren, fàbriques- començava a trencar-ne els costums ancestrals.
A Fortiana, un poble al peu de les Guilleries, el destí de Lesmes Padró canviarà de forma radical durant els dies de la Festa Major, quan descobrirà que ell i el seu germà Bernat pretenen la mateixa dona.
Lesmes Padró, el germà petit, s'ha ocupat del mas, ha treballat fort durant anys i s'ha enriquit. A més, es va casar amb una pubilla rica i està a l'espera d'heretar. Però sembla que, mentre la vila esclata en festes, la sort li gira definitivament l'esquena.
Al llarg de la novel·la els diàlegs són d'una vivesa difícilment igualable, i la llengua és riquíssima, plenament ajustada als personatges, siguin pagesos o vilatans, tots ells esplèndidament caracteritzats.

Retorn amarg desplega brillantment l'estil de Lluïsa Forrellad, amb una trama àgil, uns personatges apassionats i una extraordinària habilitat narrativa.

Lluïsa Forrellad

Lluïsa Forrellad
Neix a Sabadell el 1927. Treballa en un petit taller tèxtil familiar, feina que li permet tenir un bloc i una ploma per anotar temes i personatges. Guanya el Premi Nadal 1953 amb la novel·la Siempre en capilla, amb gran èxit de públic i crítica, i se'n fan més de trenta edicions i traduccions. La popularitat es desferma però ella decideix desaparèixer de l'escena pública.
Forrellad, infatigable, no deixa mai d'escriure i de reescriure durant les següents dècades. Foc latent n'és la confirmació, amb un èxit rotund de públic i crítica. Angle ha publicat, a més, Sempre en capella (2007), Retorn amarg (2008) —considerada per Time Out una de les cinc millors novel·les de l’any— i El primer assalt (2009).
La seva germana bessona Francesca va debutar l'any 2009 amb La vostra sang, una esplèndida novel·la sobre Guifré el Pilós.

Recull de premsa

Perfil literari de Lluïsa Forrellad a LletrA

Vídeo sobre Foc latent

Web sobre Lluïsa Forrellad 1
Web sobre Lluïsa Forrellad 2

Dossier de premsa