Sebastià Salellas, advocat i activista

L'esquerra que va sobreviure a la Transició

Sebastià Salellas

Sebastià Salellas, advocat i activista

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 112

ISBN: 978-84-17214-49-4

Nombre de Pàgines: 208

Mides: 13,8 x 21,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Sebastià Salellas, advocat i activista

L'esquerra que va sobreviure a la Transició

Sebastià Salellas

Aquest recull d’articles de Sebastià Salellas reivindica la figura d’un advocat i activista que anava a l’arrel dels conflictes. Diu Lluc Salellas a la introducció: «He crescut a la falda d’un home peculiar en un món que tendeix a l’homogeneïtzació, a no acceptar la discrepància. Un home empordanès, tossut i murri, advocat i activista, cristià i socialista, que tenia per costum deixar la seva empremta per allà on passava. Rebutjava la indiferència i es bolcava en la feina, fos quina fos, per transformar l’entorn a partir d’un sol criteri: la justícia.»

El llibre repassa la història de Catalunya —política, econòmica, democràtica— i el paper de les esquerres entre el final del franquisme i els primers anys del segle xx. Salellas va tenir sempre idees pròpies, sovint heterodoxes i antiautoritàries, i en molts moments es va mostrar desencisat per la incapacitat dels partits polítics d’esquerres d’activar solucions reals davant la globalització i l’expansió del neoliberalisme. Una visió de la Transició i del règim del 78, escrita des d’un profund humanisme i uns valors revolucionaris inherents, que lluny de perdre la vigència es converteix en una guia per interpretar les claus de l’actual escenari polític i social.

Amb textos d'Anna Gabriel, Marina Garcés, Joaquim Nadal, César Rendueles, Benet Salellas, Mònica Tarradellas i Guillem Terribas.

Editat per: Lluc Salellas i Vilar

Sebastià Salellas

(Viladamat 1948 - Barcelona 2008) Advocat, activista i polític, la seva actuació professional i personal es va dirigir sempre a defensar els col·lectius desafavorits amb la voluntat de transformar el país des de tots els àmbits possibles per garantir la justícia social per a tothom. Va ser un gran defensor dels drets humans, dels moviments socials i de la lluita de base sempre des d’una perspectiva humanista i socialista. Va ser professor de dret penal a la Universitat de Girona i un jurista de reconegut prestigi durant els gairebé trenta anys de carrera.

Recull de premsa

Revista Celobert - 12/12/2018

El Punt Avui - 9 /12/2018

Cataloniatoday - 2/12/2018

El Punt Avui - 30/11/2018