Sobre Europa (i altres coses)

Jordi Pujol

Sobre Europa (i altres coses)

Afegir al cistell

Preu: 14,80€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 10

ISBN: 978-84-96103-66-5

Nombre de Pàgines: 158

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Sobre Europa (i altres coses)

Jordi Pujol

Una anàlisi privilegiada del vell continent amb la veu d’un gran estadista català compromès amb Europa.
Una reflexió imprescindible davant del repte de la Constitució europea i l’encaix que hi ha de tenir Catalunya.

Per formació i des de l’inici de la seva militància política, Jordi Pujol ha estat un europeista compromès i actiu, que ha incentivat el paper i la imatge de Catalunya en el vell continent. El lema «el món de Catalunya és el Món» exemplifica el seu ideari, entenent que Europa és l’escenari principal per a la vocació internacional de Catalunya.
Jordi Pujol manté, després de la seva llarga trajectòria a la Generalitat, un intens contacte polític amb la realitat i la història d’Europa. «Sobre Europa (i altres coses)» inclou textos i conferències que precisen la seva visió sobre la construcció europea (amb temes candents com la Constitució Europea o la incorporació de països d’Europa de l’Est), sobre el reconeixement de Catalunya, sobre les aspres relacions amb els Estats Units, etc. Una radiografia d’Europa amb accent català.

Jordi Pujol i Soley
Va néixer a Barcelona el 1930, és casat i pare de set fills. Llicenciat en Medicina, ha estat president de la Generalitat de Catalunya durant vint-i-tres anys (1980-2003). Fou empresonat durant l’etapa franquista. El 1974 entrà a la política amb la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya, de la qual fou el primer secretari.
Com a president, a més d’una tasca de reconstrucció nacional, cultural, social i econòmica de Catalunya, ha apostat fort per la integració i la projecció catalana dins d’Europa. En aquest sentit, el seu govern creà el Patronat Català Pro Europa (1982) i l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (1989). Jordi Pujol ha contribuït a la creació de la Comunitat de Treball dels Pirineus i de l’Euroregió -amb les regions de Languedoc-Rosselló i Midi Pyrenées-, l’Assemblea de Regions d’Europa (1985), de la que en fou president (1992-1996), i el Comitè de les Regions (1994). A més de diversos llibres de temàtica catalana i espanyola, Pujol ha publicat obres d’àmbit europeu com «Afirmación catalana de europeísmo» (1985), «Apport et role des régions dans la construction européenne» (1985), «The regions of Europe in the perspective of 1992» (1989), «El papel de la Europa mediterránea» (1990) i «Pensar Europa» (1993).

Web de Jordi Pujol