Sortir de l'armari lingüístic

Una guia de conducta per a viure en català

Ferran Suay i Gemma Sanginés

(Sisena edició)

Sortir de l'armari lingüístic

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 40

ISBN: 978-84-15695-56-1

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Juny del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Sortir de l'armari lingüístic

Una guia de conducta per a viure en català

Ferran Suay i Gemma Sanginés

(Sisena edició)

Premi Lupa d'or atorgat per la Societat Catalana de Sociolingüística

Catalanoparlants que canvien de llengua quan algú que parla castellà s’incorpora a la conversa; nou¬vinguts que aprenen català però que se senten menyspreats perquè tothom se n’estranya i se’ls adreça d’entrada en castellà; catalans ‘cremats’ de demanar als operadors telefònics que els atenguin en la seva llengua; gent arribada a Catalunya des d’altres indrets fa dècades i que no es llancen a parlar la llengua pròpia del país per ‘vergonya’...


Aquestes i moltes altres situacions lingüístiques, totes reals, apareixen en aquest llibre. Experiències més o menys estressants, causades per la situació de minorització de la llengua catalana. Els psicòlegs Ferran Suay i Gemma Sanginés, amb àmplia experiència en organització de Tallers per la Llengua, descriuen i analitzen aquestes situacions, que fins ara només tractava la filologia o la sociolingüística, en treuen conclusions i, des de la psicologia social, ens ofereixen pautes sobre com actuar per afavorir l’ús del català d’una manera còmoda.


Una guia pràctica que dóna consells lògics i realitzables sobre com millorar la nostra conducta lingüística, eliminar prejudicis, aprendre a viure en català sense traumes i, de passada, contribuir a l’avenç social de la llengua.

Ferran Suay i Gemma Sanginés

Ferran Suay i Lerma (València, 1959)
Des de 1990 és professor de Psicobiologia a la Universitat de València, amb una línia d’investigació centrada en les respostes dels éssers humans a diversos tipus de situacions estressants, com competicions esportives, parlar en públic o expressar-se en una llengua minoritzada.


És membre de l’Institut de Política Lingüística d’Acció Cultural del País Valencià, un dels fundadors de la Societat Valenciana de Psicologia, i president de Tallers per la Llengua.

Gemma Sanginés Sáiz (Bilbao, 1970)
És llicenciada en Psicologia i Màster en Teràpia de conducta i en Psicologia de l’esport. A banda de la seva ciutat natal, ha viscut a Salamanca i a Plasencia. Abans de traslladar-se a València, va aprendre el català llegint novel·les i parlant per telèfon. En la seva condició de parlant nouvinguda ha tingut ocasió d’observar i experimentar —des d’una perspectiva privilegiada— les curioses característiques dels catalanoparlants. Actualment exerceix com a psicòloga a València i forma part del Gabinet de Suport a l’Esportista de la Universitat de València.


És membre de la Societat Valenciana de Psicologia, i de Tallers per la Llengua.

Recull de premsa

lecturaobligada 10/12/2014