Un conflicte de llengües

De la Nova Planta a la Llei Wert

Elena Yeste

Un conflicte de llengües

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 81

ISBN: 978-84-16139-36-1

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Un conflicte de llengües

De la Nova Planta a la Llei Wert

Elena Yeste

Obra guanyadora del Premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític

Un conflicte de llengües ens mostra com, al llarg de la història, hi ha hagut un discurs contra la llengua catalana i, especialment, contra l’escola en català. Els governs i els partits polítics espanyols —i també nombroses associacions, diaris i intel·lectuals— han intentat impedir-ne la normalització, argumentant una suposada superioritat de la llengua castellana per als diferents usos socials.

Per a l’autora, sovint es fan servir l’escola i la llengua per atiar un conflicte de llengües i una batalla identitària que no existeixen a la societat catalana. El seguiment cronològic del conflicte, des de la Nova Planta fins a la Llei Wert, fa evident l’existència d’una campanya contínua contra la llengua catalana amb la voluntat de no reconèixer la personalitat política, cultural, lingüística i nacional de Catalunya.

 

Elena Yeste

Elena Yeste Piquer (Barcelona, 1984) És periodista i professora de Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL). Llicenciada en Periodisme i doctora per la URL, té un doctorat en Política, Mèdia i Societat (URL), un màster en Estudis Històrics (UB) i un màster en Gestió d’Empreses de Comunicació (UPF). Coordinadora del Màster Universitari en Comunicació Política i Social de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i redactora en cap de la revista Trípodos. Va guanyar el 26è Premi d’Assaig Josep Vallverdú per l’obra L’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica (Pagès Editors, 2010). Ha treballat com a redactora al diari Avui en la secció de política internacional i al programa Afers exteriors de TV3.