Un segle de circ

Paulina Andreu Rivel Schumann

Jordi Jané i Raffaelle de Ritis

Un segle de circ

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-15002-42-0

Nombre de Pàgines: 96

Mides: 16 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Gener del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Un segle de circ

Paulina Andreu Rivel Schumann

Jordi Jané i Raffaelle de Ritis

Recorregut per la carrera artística d’una gran dama del circ
Paulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense. Amb un sòlid bagatge en pistes i escenaris d’arreu d’Europa i Amèrica com a acròbata, equilibrista, ballarina, cantant i intèrpret musical, la seva entrada, el 1946, al prestigiós circ Schumann la inicia en l’art eqüestre i, amb una carrera meteòrica, la converteix, tant amb els cavalls en llibertat com amb els d’alta escola, en la indiscutible número u de les amazones europees. El seu glamur personal i l’exquisidesa de les seves creacions eqüestres en fan un personatge admirat popularment, la projecten al cinema i a les portades de les revistes i, alhora, la situen al centre d’interès de les festes de l’alta societat i la reialesa europees.

Paulina Schumann no havia actuat mai a l’Estat espanyol, però l’estima per la seva Barcelona natal la impulsa a exhibir-se com a amazona d’alta escola a la temporada nadalenca de 1998 del Circ Raluy. Deu anys més tard, el govern català reconeixeria el seu art internacional amb el Premi Nacional de Circ.

El llibre, àmpliament il·lustrat amb documentació gràfica i fotogràfica d’aquesta gran dama del circ, acompanya l’exposició del mateix nom inaugurada a Arts Santa Mònica el gener de 2011. Es tracta d'una coedició d'Arts Santa Mònica i Angle Editorial publicada en tres idiomes: català, castellà i anglès.