Una història de 'La Vanguardia'

Josep Maria Huertas

Una història de 'La Vanguardia'

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 17

ISBN: 978-84-96521-17-9

Nombre de Pàgines: 256

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2006

Compartir aquesta pàgina a:

Una història de 'La Vanguardia'

Josep Maria Huertas

L’afer Galinsoga, les escoltes il·legals, els canvis d’orientació política, els conflictes amb altres diaris, les millors anècdotes...
Un repàs crític a la història del diari més important del país


Una història de ‘La Vanguardia’
Un diari de la importància i la trajectòria de La Vanguardia, amb 125 anys de vida, hauria de tenir un seguit de llibres sobre la seva història. Aquest és el primer que en dóna una visió completa. L’autor s’ha basat en estudis existents –alguns d’ells inèdits–, en el mateix diari, i en testimonis ben informats que prefereixen l’anonimat.
En aquest llibre, Josep Maria Huertas revela les claus per entendre les directrius empresarials i la ideologia política canviants del rotatiu, el cas Galinsoga, l’afer de les escoltes il·legals, i el tarannà dels diferents directors, entre altres. El llibre s’estructura en onze capítols cronològics, des de 1881 quan va néixer com a diari del Partit Liberal, fins a l’any 2000, quan es produeix el darrer canvi, per ara, a la direcció.
Huertas ha publicat altres llibres sobre periodisme: 200 anys de premsa diària a Catalunya (amb altres autors); Les tres vides de ‘Destino’ i ‘Mirador’, la Catalunya impossible (amb Carles Geli); El periodista entre la indefinició i l’ambigüitat; i El plat de llenties.

Josep Maria Huertas

Nascut a Barcelona (1939), va ser periodista i redactor en cap de diferents diaris (El Correo Catalán, Tele/eXpres, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia). Va sersecretari de l’Associació de Premsa (1983-1985), vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1985-1990), president de l’Arxiu Històric del Poblenou (1992-1997). Va col·laborar en diverses publicacions i revistes, i ha guanyat prestigiosos premis de periodisme. Huertas va ser, sens dubte, un dels millors coneixedors de la memòria històrica de la ciutat comtal, amb més de trenta obres sobre barris, itineraris, monuments, llegendes, personatges i altres aspectes de Barcelona.
Va morir el 4 de març de 2007.