Utopia

Thomas More

Utopia

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,50€

Col·lecció: El far, núm. 31

ISBN: 978-84-15307-50-1

Nombre de Pàgines: 256

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Utopia

Thomas More

Cinc-cents anys després de la seva publicació, Utopia manté plenament la seva fascinació. Thomas More imagina i descriu una societat sense propietat privada, amb governants escollits per vot popular, amb divorci, amb eutanàsia, amb llibertat religiosa, amb repartiment racional del treball, amb hospitals gratuïts...

Inspirada en idees socràtiques i platòniques, la influència d’Utopia ha estat extraordinària al llarg dels segles, com una crida a la reflexió política i la millora social. I fins i tot la mateixa paraula ‘utopia’ ha passat al llenguatge comú per identificar «un lloc o una societat imaginaris, de perfecció impossible d’assolir».

«Ens cal la utopia per seguir avançant. O, com a mínim, necessitem la utopia per no retrocedir. No som al segle XVI, és cert. Però és bo recordar tothora d’on venim, què hem aconseguit, què ens escatimen, què ens cal, què voldríem.» (David Gálvez, a la Introducció)

Un dels llibres que han canviat la història, que han obert els ulls a pensadors i polítics.

Traduït per: Núria Gómez Llauger

Introducció de: David Gálvez Casellas

Thomas More

(Londres, 1478-1535) Pensador, escriptor i jurista, va exercir diversos càrrecs polítics a Anglaterra durant el regnat d’Enric VIII: membre del Parlament i del Consell Reial, vicecanceller del Tresor, Lord Canceller... A banda de traduccions, poemes i obres de temàtica religiosa, More va guanyar fama per la seva obra Utopia (1516), sobre una societat justa i ideal.

Va ser un destacat opositor a la Reforma protestant i defensor de l’autoritat papal, cosa que el va enfrontar a Enric VIII quan aquest va declarar-se cap de la nova església anglicana. Acusat de traïdoria va ser empresonat a la Torre de Londres i, finalment, va morir decapitat. Les seves últimes paraules van ser: «Moro sent un bon servent del rei, però de Déu primer».

Recull de premsa

Sonograma - 29/12/2016

Bondia - 02/11/2016