Vides privades de la Barcelona burgesa

Lluís Permanyer

Vides privades de la Barcelona burgesa

Afegir al cistell

Preu: 29,00€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 10

ISBN: 978-84-15002-70-3

Nombre de Pàgines: 272

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecobertes

Data primera edició: Octubre del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Vides privades de la Barcelona burgesa

Lluís Permanyer

Una mirada penetrant a la vida familiar de la burgesia
Lluís Permanyer és el gran coneixedor de la burgesia barcelonina i els moviments artístics, socials, culturals i polítics que aquesta va impulsar entre els segles XIX i XX. El seu anterior llibre amb Angle Editorial, L'esplendor de la Barcelona burgesa, va suposar un gran èxit de vendes amb sis edicions.
Ara, amb Vides privades de la Barcelona burgesa s'endinsa i aprofundeix en els rituals, els esdeveniments i les formes de vida familiars i personals d'aquesta classe social. La seva mirada desgrana i analitza les interioritats de la família, el temps dedicat a les diverses formes d'oci, la varietat de diversions i d'afeccions privades, les celebracions, les festes particulars, les formes de relació privada. Tot allò que habitualment quedava dins de casa, dins de la família.
El llibre presenta una selecció fotogràfica extraordinària, resultat d'una àmplia recerca en arxius familiars i personals. La majoria d'imatges són, doncs, inèdites i capten moments de la vida quotidiana de les grans famílies de Barcelona.

Lluís Permanyer
Nascut a Barcelona el 1939, és periodista. Escriu a La Vanguardia des del 1966, on és cronista de la ciutat. Ha estat guardonat amb els premis Luca de Tena, Ciutat de Barcelona, Pere Quart d'Humor i Sàtira, i Nacional de Periodisme. Col·labora a la SER i a BTV. És autor del llibret de l'òpera Spleen, de Xavier Benguerel. També desenvolupa una intensa tasca de conferenciant. Ha publicat més de seixanta llibres, de gèneres ben diversos, sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé), però especialment sobre la seva ciutat. Alguns dels recents són La Barcelona lletja, 1.000 testimonis sobre Barcelona, L'esplendor de la Barcelona burgesa i El Molino. Cent anys d'història.

L'esplendor de la Barcelona burgesa, de Lluís Permanyer
El Molino. Un segle d'història, de Lluís Permanyer
Article a El Punt Avui

Entrevista a Els matins de TV3
Entrevista a ElPuntAvui
Article a l'ABC
Entrevista a La tribu de Catalunya Ràdio
Ressenya a La Vanguardia
Article a l'Ara
Ressenya a La Vanguardia
Ressenya al web de l'Ajuntament de Barcelona
Entrevista a L'Oracle de Catalunya Ràdio
Article al diari ABC
Sobre la presentació al Cercle del Liceu
Lluís Permanyer, guardonat amb el Premi Trajectòria 2012